Danmark kan prale med, at vi i landet igennem mange år har frembragt mange designere, som siden er blevet anerkendt og fået stor succes både i indland og udland. Eventyret startede nok med de mange kendte møbelklassikere som Børge Mogensen, Piet Hein og Poul Henningsen samt mange andre som har lagt navn til en populær stilart, som har holdt fast sidenhen. Men design behøves ikke kun at være indenfor møbelbranchen idet Danmark har fostret mange andre kendte designere. I dag har de fleste hørt om f.eks. den kendte designer Lene Bjerre, som har fået grundlagt en niche indenfor brugskunst.

 

Hvordan startede Lene Bjerre?

 

Lene Bjerre startede sin karriere i Nordjylland midt i 1970´erne. Hun startede med at lave håndplisserede lampe-skærme af smukke, klassiske tapeter og gavepapir og solgte dem med stor succes. I 70’erne og 80’erne var interiør-branchen i sin spæde start, og Lene Bjerre var en pionér, der med sin kreativitet og nordjyske viljestyrke skabte en af Danmarks førende virksomheder inden for bolig- & livsstilsprodukter. Det kostede jo ikke så meget at starte denne type virksomhed op, men i dag er der gået mere masseproduktion i den daglige drift.

 

Konstant udvikling hos Lene Bjerre

 

Hvert år forsøger man med succes at komme med nye friske kreative ideer til design og skabelse af nye genstande, som holder den etablerede stil, som Lene Bjerre har skabt, og det er endda på trods af, at stifteren Lene Bjerre selv forlod virksomheden i 2006, men firmaet kører videre i samme stil, idet fundamentet og varesortimentet var solidt nok til at fastholde forbrugerne.

 

Hvad karakteriserer et Lene Bjerre-produkt?

 

Det er et klassisk men nutidigt produkt. Ikke nødvendigvis romantisk, men altid dekoreret eller ornamenteret. Høj kvalitet i forarbejdning og materialer. Og man vil aldrig finde skrappe pangfarver hos Lene Bjerre Design, men de er tonet ned, så de passer til den klassiske, tidløse stil. Mange forbinder stadig Lene Bjerre-brandet med romantiske blomster og plisserede lampeskærme, men faktisk er der nu over 5000 varenumre at vælge i mellem, så der er noget for enhver smag i sortimentet.