Mange familier har ofte gemt på gammelt arvegods, som ofte er mølædt eller i stykker, så det pakkes ned i en kælder eller oppe på et loft, og her vil disse gamle møbler opnå endnu mindre værdi. Men med enkle anstrengelser kan man puste nyt liv i de gamle møbler.

 

Sorter dine møbler først

 

Start med at sortere møblerne, således dem der ikke kan repareres, bliver smidt ud og få så limet de andre gamle møbler, eller få en snedker til at genskabe de eventuelle manglende dele. Sørg for at ombetrække de gamle møbler, hvor der er huller i eller andre uoprettelige fejl.

 

Maling kan give dine gamle møbler nyt liv

 

Nu bør du slibe, lakere og male resten af møblerne, så de vil fremtræde som nye. Det er enkelt, og alle kan faktisk gøre dette selv endda for meget små midler. Et gammelt bord, en sav, måske hjælp fra en tømrer? En gang grunder, et stykke sandpapir og en gang maling i lige nøjagtig den farve man synes kan give rummet noget. Lige et par vinkel-beslag på, så bordet bliver holdt fast i væggen – wupti – så har du et friskt og anderledes indslag i din boligindretning. Prøv at anvende skrigende typer maling, således man især vil bemærke forandringen i dit hjem. Neonfarver er ganske glimrende til dette formål. Fordelen ved denne transformering er, at dels sparer du penge til nye møbelindkøb, og dels får du ryddet op i din bolig. Den sidste fordel er, at du har lavet din individuelle stil, som ingen andre kan prale af at have de samme møbler som dig.