Royal Copenhagen er et vaskeægte dansk varemærke og Danmarks måske mest kendte stilklassiker indenfor porcelæn med sit fine musselmalede stel. Porcelænsproducenten er traditionsrig, men samtidig også tidløs med sine mange forskellige sæt, der alle appellerer bredt. Selvom producenten blev oprettet allerede i 1775, er hvert eneste stykke porcelæn stadigvæk i dag mærket med tre originale bølger, som symboliserer de tre danske stræder – Storebælt, Lillebælt og Øresund.

 

Stilfulde stel

Måske har du også sukket efter det smukke stel, men uden at have råd. Royal Copenhagen ligger som bekendt i den dyrere ende, så skynd dig hellere at få det på ønskelisten, for det er smukt, men ikke meget værd, hvis du står tilbage uden penge til mad at putte på tallerkenerne. Måske netop derfor er Royal Copenhagen også en oplagt dåbs-, konfirmations-, studenter-, eller bryllupsgave . Og skal du til at grave dybt i lommerne og tilegne dig et af stellene kommer her 2 gode bud på forskellige stel af det klassiske håndmalede porcelæn.

 

Hvid og musselmalet riflet

Hvid Riflet er fint, fordi det er stilfuldt og har meget rene linjer. Stellet minder ret meget om det oprindelige Musselmalede Riflet og Mega-serierne, men blev først produceret i 2003. Perfekt til dig, som ønsker dig et lidt mere nedtonet og neutralt stel. Musselmalet Riflet er derimod klassikeren, som man ikke så let kommer udenom. Stellet er mere end 200 år gammelt, men er måske lige så fint i dag som for 200 år siden. Desuden behøver du ikke længere sidde på kanten af stolen, når du bruger det dyre stel, da Royal Copenhagen har indført brudgaranti på Musselmalet Riflet og Mega, samt stellet Elements. Læs mere om Royal Copenhagen her.

Kongelig leverandør

Royal Copenhagen har navn efter det danske kongehus og tidligere i år var lige netop kongehuset repræsenteret ved kronprinsesse Mary til indvielsesfest hos Royal Copenhagen, hvor hun fik et kig ind i produktionsverdenen i porcelænsparadiset. Ud over uddeling af legater fik kronprinsessen altså også fremvist den relation, der findes mellem kongehuset og porcelænsproducenten, som blev grundlagt under protektion af det daværende kongehus.

Du kan læse mere om Royal Copenhagen her på designindretning.dk