Rustik trallebænk af genbrugstræ

Rustik trallebænk af genbrugstræ

I de seneste tider er grøn energi og genbrug blevet en trend. Det er ikke kun indenfor fremstilling af smykker og tekstiler, men er også blevet moderne i bygge- og anlægsbranchen.

Genbrug er praktisk

Med møbler af genbrugstræ behøver du ikke tænke på vedligeholdelse. Det du giver for dine møbler ved anskaffelse er et engangsbeløb, som du ikke vil fortryde. Hvorimod andre møbler som f.eks. havemøbler jævnligt skal vedligeholdes med olie eller lak. På den måde ender du med at give mere for dem i længden. Møbler af genbrugstræ er derimod hærdet og mættet træ. Derfor kræver disse ikke vedligeholdelse. Du kan få møbler af genbrugstræ både til indendørsbrug og udendørsbrug.

Unikke møbler med en historie

Nogle af de mere kendte genbrugsmøbler er sofaborde af gamle stalddøre eller drivtømmer. En af de mindre kendte er imidlertid sofaborde af kabeltromler og spisebordsbænke af traller.

Et sofabord af kabeltromler er ikke kun et smukt rustikt møbel, men også et praktisk møbel. En kabeltromle er rund og blevet brugt til at trække ledninger for elektrikere. De fås i mange forskellige nuancer og udgaver. De egner sig specielt godt til sofaborde, da de fås helt ned til 60cm i diameteren. Derudover kan de to skiver som udgør en her tromle, laves til to borde, der sættes ovenpå hinanden, så man skaber et rum, hvor aviser og andre blade kan ligges. Andre vælger en større model og anvender denne som spisebord evt. i deres have.

Foruden kabeltromlen er der også mange der vælger at udskifte nogle af deres spisebordsstole med en bænk af traller. Traller anvendes ofte af stillads og murer firmaer til at ligge som en gangbro på stilladset, når de skal arbejde. Ved at skifte spisebordsstole ud med en trallebænkskaber man et interimistisk look, da der både vil være stole, men på den anden side en bænk. Det åbner rummet når der på den ene side ikke er stole. Derudover er det super, komfortabelt at sidde på bænken med eksempelvis et lammeskindstæppe.

Både kabeltromler og tralle bænke er rustikke nordiske møbler og kan passe ind i de fleste hjem. Derudover er det møbler med en historie, som bruges i byggebranchen og derfor vil have brugsmærker. De kræver ingen vedligeholdelse og kan stå både ude og inde, som de også gør det i byggebranchen.