Verner Panton:

Verner Panton blev født den 13 februar 1926 på Fyn, og døde den 5 september 1998. Verner Panton gik på Odense Teknisk skole og Kunstakademiets arkitektskole imellem 1947 og 1951. Han var medarbejder hos Arne Jacobsen mellem 1950 og 1952, og åbnede senere hen, i 1955 sin egen tegnestue. I samme år designede han også Tivoli-stolen som du kan læse lidt om her, som var starten på hans karriere som anerkendt møbeldesigner. Hvis du finder dette spændende, kan du læse mere om hans liv her.

Kendte ting fra Verner Panton:

Verner Panton har lavet en del møbler, samt lamper, som man selv i dag kender til. Her er nogle af dem:

Hvis du er mere interesseret i at se flere ting han har lavet kan du gå ind på denne her hjemmeside, som giver en masse billeder af de forskellige ting han har designet, hvilket jeg personligt synes er super spændende at kigge lidt igennem.

Enkelthed i design:

Verner Panton laver super enkelt design. Hans design passer ind i et super moderigtigt hjem, men passer også ind i hjem med børn, da tingene nemt kan tørres af, og holder godt.
Personligt synes jeg at hans designs er værd at investere i, da det er tidsløst design der holdt i 60’erne, og som stadig holder nu, og jeg er sikker på at det også vil holde langt ud i fremtiden.