shutterstock_270971123

Møbeldesign er en betegnelse for det formgivende arbejde, der udføres af en designer eller arkitekt inden for møbelkunst. Danmark er kendt for sit møbeldesign gennem en lang række af internationalt kendte kunstnere. De mest kendte kunstnere hedder:

Arne Jacobsen

Finn Juel

Hans Wegner

Børge Mogensen

Poul Kjærholm

Poul Henningsen

Verner Panton

Kaare Klint

Piet Hein

 

Men der er naturligvis mange andre kendte designere, som også har sat deres store præg på dansk møbeldesign. Denne tradition har hjort Danmark verdensberømt, således man i velhaverhjem verden over kan finde PH-lamper samt æggestol og alle de andre kendte møbler, som vi alle har hørt om. Fabrikanterne har naturligvis monopol på produktionen af disse møbler, men der findes jo kopivarer i visse lande, som kæmper i retssalene omkring ophavsretten til at producere disse populære samt dyre møbler.

Hvor findes disse dyre møbler:

 

De danske designermøbler findes faktisk overalt i samfundet, men især der hvor man ønsker at give gæsterne et godt indtryk af god stil samt et solidt økonomisk fundament. Så i mange offentlige lokaler samt kirker ser man store PH-lamper samt elegante sofaer i venteværelser. Inde på de fine direktørkontorer ser man desuden de dyre lænestole og elegante borde ved advokaternes mødelokaler. En stor PH-lampe som koglen kan koste 50-100.000 kr., og det samme koster Ægget, som er en populær øreklapstol. Det er ofte lettere for private at købe et spisebord med stole af en kendt designer som Piet Hein. De mindre PH-lamper lavet af Poul Henningsen kan også købes for få tusinde kr. pr. stk., men når der er tale om varemærker, så skal man naturligvis altid regne med at de er 2-3 gange dyrere end andre mærker, som ikke er designet af en kendt dansk arkitekt. Men uanset hvad så kan det faktisk alligevel betale sig at investere i disse designermøbler, idet de dels er ret sjældne og eftertragtede, så de bevarer deres værdi trods alderen, og visse møbler er endda så sjældne, at de ligefrem stiger i værdi med årene, så på den måde opnår man dels status, brugsværdi samt værditilvækst, så det er på alle måder en god investering. At møblerne både er kønne for øjnene samt behagelige at sidde i, gør jo kun oplevelsen helt perfekt, så du kan godt begynde at holde øje med brugte designermøbler, hvis du ikke har råd til at købe dem fra ny.