Vi danskere har vores egen måde at foretage vores indretning af vores boliger. Men vi begår en masse oplagte fejl, og her vil jeg give dig nogle nyttige tips til, hvordan du får mere styr på din personlige indretning.

Hvordan skaber man en personlig og moderne indretning?

 

  • Smid gamle og beskidte ting ud, da erfaringen viser, at vi sjældent genbruger de gamle udslidte sager. Tværtimod vil der opstå rod i vores garderobe, som gør boligen sværere at rengøre og holde orden i. Enkelthed er et nøgleord i den forbindelse.

 

  • Prøv at være mere modig til at anvende farver i din indretning. Vi har nemlig tendens til at farve alting hvidt i vores hjem. Det gælder både vægge, lofter, møbler og meget mere. Hvid er den farve, som der klart bliver solgt mest af. Så brug din fantasi og vælg farver flere steder i hjemmet. Du behøver ikke bruge 30 forskellige farver i dit hjem, men en kombination af få, lækre farver på enten store flader eller i mindre detaljer kan give dit hjem kant og personlighed.

 

  • Vi har mange bare vægge i vores hjem. Det ser sterilt ud med en bar væg, så sæt lidt billeder eller kunst op på væggen, så der opstår stemning. Hvis du forsømmer dette, så vil din bolig nemt komme til at ligne en steril arbejdsplads, idet der ingen stemning og hygge er. Undgå i øvrigt at kun anvende IKEA indretning, som nemlig ikke er nogen speciel personlig stil.

 

  • Placer møblerne væk fra væggene, så der kommer mere luft omkring møblerne. Derved virker rummet ikke så beklemt, og du kan sagtens flytte om på møblerne flere gange, indtil du endelig er tilfreds med det endelige resultat at omrokeringen. Prøv eksempelvis at placere møblerne i en separat gruppe midt på gulvet, dette giver en fantastisk virkning.

 

  • Udvikl din egen stil, da vi danskere har tendens til at kopiere og efterligne opstillinger i forretninger og kataloger. Der findes ingen endegyldige regler, som afgør, hvordan din indretning bør være. Du skal planlægge kontraster, farver, materialer, strukturer, former og linjer. Derved opnår du en unik indretning i dit hjem.