Der tales meget om designmøbler, da det er blevet moderne, at tale om design og vise sine designer møbler frem, sit designer tøj eller de dyre malerier. Dernæst er det blevet acceptabelt, at sidde i en dyr villa, hvor man knap nok har råd til at holde ferie, hvis man altså hører til gennemsnitsdanskeren.

Hvad kan lade sig gøre?

Spørgsmålet er, om vi alle kan få det design vi vil have. Nej er svaret. Det kan vi ikke. Design er til for ganske udvalgte i vores samfund. Det er de mennesker der har arvet penge, altid har haft penge, har arbejdet meget og derved tjent mange penge eller som blot har en god løn. Design er selvfølgelig også for de mennesker, som kan handle om prisen, som forstår at finde det, hvor det er billigst til kvaliteten.

Billig og god kvalitet

Først er det vel værd at erkende, at nogle danskere er ligeglad med design. Jeg elsker det selv. Men det er ikke for enhver pris. Det er fx ikke på bekostning af mine børn, deres fritidsinteresserer eller ferier. Design er kun aktuelt i mit hjem, når jeg kan betale det. Jeg kunne aldrig finde på, at tage et lån, for at betale et designmøbel.

Eget design

Jeg kan godt nogle gange blive ærgerlig over, at design kun er for særligt udvalgte. Derfor er jeg også utrolig glad for forretninger, som fx Ikea, hvor man kan købe super flotte møbler, de kan præges som man lyster. Man kan male, slibe eller bygge til. Man kan beklæde eller spraye. Man kan i det hele taget præge designet, som man vil. Det kan være sværere, hvis man køber en designer stol til 5000 kr. Det ville jo være super ærgerligt, hvis man endte med at ødelægge den. Der vil man nok højst sandsynligt lade den være som den er om man kan lide den eller ej.