Byg en design terrasse med herregårdssten
Flere og flere vælger at anvende herregårdssten, når de skal forny deres indkørsel eller deres terrasse. Desuden kan man jo også anvende herregårdssten til gangstier samt til at indhegne en brønd, et springvand eller blomster arrangementer i haven. Så man kan velsagtens sige, at i dag anvender de voksne herregårdssten på samme måde, som børnene anvender legoklodser til at lege med. Fordelene er til at få øje på, idet de er perfekte firkantede og passer sammen, de er ultra holdbare og de kræver næsten ingen vedligeholdelse. De fås i mange farver og størrelser, og man kan nemt bygge avancerede og unikke og individuelt tilpassede konstruktioner, som passer perfekt ind i alle typer af boliger.
Hvilke fordele har herregårdssten?
De konkurrerende materialer til at bygge terrasser af er græs, grus, havefliser, beton eller asfalt, og man bør tage flere ting med i betragtningerne, før man tager den endelige beslutning. Men rigtig mange vælger at anvende herregårdssten, idet man opnår utrolig mange fordele. Man kan for en lav pris selv komponere både små eller store arealer, som kan få et herligt look og en slidstærk og kraftig overflade, og desuden kræver disse belægningssten næsten ingen vedligeholdelse.
De kan næsten holde evigt, og skulle der efter 30 år komme et par knækkede sten pga. frost, overbelastning og den slags, så kan man jo blot udskifte de enkelte sten, så man kan også nemt bygge videre på en allerede anlagt terrasse eller gangsti i haven. Her kommer sammenligningen med legoklodserne igen til sin ret.
Hvilke typer findes der?
Herregårdssten fås i mange forskellige farver fra kold, lys grå til varm og mørk brun. Standard stenene er lysegrå, og de fås på 7 cm tykkelse til indkørsler, hvorimod man anvender sten på 5,5 cm tykkelse til områder med knap så megen belastning, og disse mindre herregårdssten 20 % lettere og således nemmere at arbejde med. Der findes også bloksten, som passer til herregårdssten, der kan bruges til at omkranse et bed i haven. De er typisk dobbelt så tykke som almindelige herregårdssten.
Men et godt råd er at ikke lave terrassen for stor, for mange antager, at den er helt vedligeholdelsesfri. Dette er imidlertid ikke tilfældet. Mange havefolk plastrer i disse år størstedelen af haven til med sten og fliser i den tanke, at haven hermed bliver nem at holde. Der kommer nemlig ukrudt op mellem stenene, som man på sigt kun kan få bugt med ved hjælp af gift eller afbrænding.
Det gælder uanset, om man lægger dug under eller ej. Faktisk er det meget lettere at luge et veletableret staudebed med bunddække end et areal med herregårdssten. Samtidig kan man ved store flisearealer få problemer med at aflede regnvandet, så man skal huske at lægge en hældning ind i byggeriet, således vandet kan selv løbe væk.
Prisen på herregårdssten svinger fra 70 kr. og opefter pr. kvadratmeter, men man får mest for pengene, hvis man finder en alsidig leverandør på internettet med et stort varieret udvalg som eksempelvis Sandgaardbeton, som har både de almindelige herregårdssten i grå med slåede kanter, men de har mange forskellige farver og størrelser at vælge imellem.