Når du har investeret mange penge i hjemmet på møbler, gardiner, lamper og andre genstande, vil det være ærgerligt for dig, hvis du efter en kort årrække skal købe nyt, fordi de nuværende genstande skal kasseres på grund af slitage og manglende vedligeholdelse og pleje. Det er ikke altid nemt lige at vaske skidt og pletter af tekstiler, træ eller læder, men du bør anskaffe dig de rette plejemidler, så du kan rengøre dine ting ordentligt og forlænge deres levetid. På den måde får du jo også gavn og glæde af dine genstande i flere år, og det er dermed rentabelt for dig at holde dem i god stand. Gode plejemidler koster heldigvis ikke en formue, så du bør derfor anskaffe dig de mest nødvendige til dit behov.

Typer af rensemidler og plejemidler

Varmt sæbevand og en klud kan rense mange slags pletter i dagligdagen, hvis man har spildt noget på bordet, på gulvet, på tøjet eller møblerne. Det gælder om at rense stedet i en fart, så skidtet ikke trænger dybt ind i materialet.

Visse overflader er nemmere at rengøre end andre, og her kommer der gode råd og vejledning om, hvilket rensemiddel man især bør gå efter. Læder bør du derfor rengøre med en ren og blød klud. Du kan eventuelt gøre kluden fugtig ved at anvende den sammen med lunkent vand, men brug aldrig opløsningsmidler eller sulfo.

Massivt træ er et levende materiale, der optager og afgiver fugt i forhold til sine om­givelser, og træ tåler ikke bratte ændringer i luftfugtighed og temperatur. Træ bør derfor aftørres med en ren og tør klud, og i ekstreme tilfælde kan du anvende en klud opvredet i en sæbeopløsning. Hvis du stadig ikke kan få bugt med grimme pletter på læder, træ eller tekstiler, så må du anskaffe professionelle plejemidler som disse typer:

  • Træplejesæt.
  • Lædersæbe.
  • Textilrens.
  • Linoleumsæbe.
  • Textil imprægnering.
  • Polyrattanvask.
  • Læderimprægnering.
  • Voks.
  • Stenforsegler.
  • Lædercreme.

Find rensemidlerne på nettet

Du kan nemt og hurtigt få fat i de rensemidler, som du har brug for til dit formål. Du kan finde dem på nettet, og du finder ofte et stort udvalg hos de store webbutikker, hvor du også finder overkommelige og konkurrencedygtige priser. Hvis du laver et fejlkøb, så har du endda altid 14 dages fuld returret, når du har købt online på nettet.

Webbutikker har samtidig meget lave driftsudgifter til husleje og personale, så derfor er priserne ofte ganske gode på webbutikkerne. Du kan finde et stort udvalg af rensemidler og plejemidler hos Ilva, da denne møbelkæde forhandler de mest anvendte plejeprodukter til møbler, læder og tekstiler.