Uanset om du står foran en flytning, eller om boligen trænger til at blive frisket lidt op, kan denne guide til spiseborde bruges. Spisebordet er ikke bare et hvilket som helst møbel, for oftest er det her familien samles om måltiderne, laver lektier eller blot snakker sammen.

Derfor er det også vigtigt, at du er glad og tilfreds med dit spisebord i dit hjem. Hvis det ikke er tilfældet, er det måske tid til at anskaffe sig et nyt?

Forskellige typer af spiseborde

Valget af et nyt spisebord kan for mange være svært, da udvalget er stort, og du derfor let kan blive forvirret. Vi vil forsøge at gøre dit valg lettere gennem denne guide.

Der er mange vigtige faktorer at tænke på, når valget skal falde på det helt rigtige spisebord. Størrelsen, både på familien og pengepungen, er naturligvis afgørende. Men både udformningen, højden, farven og materialet er også noget, som du bør overveje nøje. Skal bordet være rektangulært, rundt eller ovalt, være med udtræk eller ej, fremstillet i træ, beton eller laminat?

Der er mange muligheder, og derfor kan det være en god idé at starte med de mest banale ting såsom farven. Måske det skal passe ind sammen med den øvrige indretning eller de nuværende spisestole. Dertil kommer materialevalget ind i billedet. Placeringen af spisebordet i ens bolig bør også have en afgørende betydning for valget af det. Måske har du slet ikke plads til et firkantet spisebord?

Mange eller få gæster?

Mange spiseborde fås i dag med udtræk, hvilket kan være meget praktisk. Dette giver mulighed for at slå bordet sammen til hverdag, mens de ekstra bordplader kan sættes i, når hele familien er samlet til forskellige begivenheder.

Et bord med udtræk vil derfor ikke fylde nær så meget i dit hjem til hverdag, mens du ved fravalg af dette skal tænke over, hvor stort et bord du i så fald ønsker. Skal der kun være plads til familien i hjemmet, eller er huset ofte besøgt af venner og familie, så den ekstra bordplads er godt givet ud?

Der er mange faktorer at tænke over, når der skal købes nyt spisebord. Er du fortsat dybt fortvivlet, kan du med fordel også tage ud i det lokale møbelcenter og få nogle gode råd fra personalet.