Julen er forbi og januar udsalget er ovre os. Der er en masse besparelser at finde, hvis man leder de rigtige steder, for der er nemlig en masse 2. sortering af Lyngby Porcelæn og af Royal Copenhagen En flot 2. sorterings Lyngbyvase kan findes helt ned til 400 kroner for vasen på 25 centimeter, hvor den “rigtige vase” så at sige, koster hele 800 kroner. Der vil derfor være en besparelse på 400 kroner og dermed 50% på de fine vaser. Samtidig findes også Royal Copenhagen som billige 2. sorterings fund.

Vis dine fund frem

Hvis du ønsker at vise dine nyindkøbte 2. sortetings fund frem lidt diskret, kan du invitere venner og familie på skønne brownies fra Claus Meyer, og opskriften kan ses herunder.

12-14 stk. brownies

  • 100 g valnøddekerner
  • 250 g Valrhona Guanaja
  • 70 %, mørk chokolade
  • 135 g smør
  • 5 mellemstore æg
  • 380 g sukker
  • 65 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. havsalt
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 form (24 x 24 cm)

Sådan laver du brownies

Forvarm ovnen til 170° ved varmluft. Hak valnødderne groft, og stil dem til side. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad. Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt – og rør den smeltede chokolade-smør-blanding i æggene med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i brownies dejen. Hæld dejen til brownies i formen, som du forinden har beklædt med bagepapir.

Bag dine brownies i ca. 40 minutter – den skal, som de fleste chokoladekager, tages ud, mens den er lettere ubagt i midten – dvs. når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. Afkøl dine nybagte brownies i formen, og skær den ud i 12-14 stykker brownies.

Nyd dine hjemmebagte brownies sammen med en stærk kop kaffe, eller server brownies til dessert sammen med god vaniljeis.

Fif fra Claus Meyer:

Disse brownies holder sig fint i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskabet.